Kyrkorna efter corona: Vad kommer ske med svensk kristenhet post-pandemin?

Webbinarium 15 juni 2021, kl 20.00

Den coronapandemi som bröt ut år 2020 har påverkat kyrkor och kristet liv i grunden. Möjligheten att mötas och fira gudstjänst har begränsats, samtidigt som digitala hjälpmedel fått en framträdande roll. Vad är det att vara kyrka i en sådan tid och vilka förändringar innebär pandemin på lång sikt? 

Välkommen till webbinarium den 15 juni kl 20:00 på Zoom. Sofia Camnerin, Joel Halldorf och Christer Nylander samtalar utifrån frågeställningen ”Kyrkorna efter corona: Vad kommer ske med svensk kristenhet post-pandemin?” 

Seminariet är kostnadsfritt och anmälan sker till daniel.stromner@ehs.se. Länk till webbinariet skickas ut som bekräftelse på din anmälan. 

Sofia Camnerin
Joel Halldorf
Christer Nylander

Sofia Camnerin är generalsekreterare för Sveriges kristna råd, Joel Halldorf är lektor på Enskilda Högskolan Stockholm och kulturskribent i bland annat Expressen, och Christer Nylander är riksdagsledamot och ordförande i Riksdagens kulturutskott. 

Corona och kyrkorna. Lärdomar, digitala möten och beredskap för nästa kris är en antologi i Skriftserien Tro & Liv som ges ut av Bokförlaget Libris. Utifrån boken sker flera författarsamtal med olika teman. Detta är det första av tre.