Rektor hälsar välkommen

Bild på rektor Owe Kennerberg

Varmt välkommen som student på vår högskola! Du har gjort ett bra val och vi som arbetar på EHS är glada över att du valt att studera hos oss. Här möter du några av landets främsta experter inom sina respektive ämnen. Vi brinner för våra utbildningsområden och förväntar oss mycket av dig som student hos oss. Du kommer att få ut så mycket mer om du satsar helhjärtat på studierna. Engagera dig också i studentkåren för att påverka och göra din studietid så givande som möjligt.

Teologi, mänskliga rättigheter och demokrati handlar om våra livs grundläggande villkor och frågor. Det har blivit påtagligt hur religion – på gott och ont – spelar en viktigt, för att inte säga en avgörande, roll i många sammanhang. Och demokratiska värden, liksom mänskliga rättigheter, ifrågasätts och sätts ur spel också i samhällen där vi trodde de var fast förankrade. Hos oss får du fördjupa din kunskap och utveckla kompetens kring frågor som idag är mer brännande än någonsin.

Du börjar läsa hos oss under en mycket speciell tid när vi befinner oss mitt i en global pandemi. Detta påverkar oss alla var vi än är. På högskolan har välkomstceremonier, examenshögtider och annat fått ställas in. Men vi gör vårt yttersta för att du trots allt ska få en så bra studietid som möjligt.

Owe Kennerberg
Rektor