FAQ för eduID, Ladok och Canvas

Har du behov av att som student komma in i Ladok för att se dina kurser och resultat? Eller kanske registrera dig eller skriva ut ett intyg?

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna om Ladok och eduID på Enskilda Högskolan Stockholm.

Du kan logga in i Ladok med eduID eller med din inloggning till antagning.se
https://www.student.ladok.se/student/loggain

Du kan logga in i Ladok med dina inloggningsuppgifter från antagning.se eller eduID – en gemensam kontotjänst för högskolan. För att skapa ditt eduID – gå HIT
För svar på vanliga frågor om eduID – gå HIT

Behöver du hjälp med hur du ska göra för att registrera dig? Läs mer HÄR.

Om du försöker logga in i Ladok med ditt eduID-konto och får felmeddelandet ”Din identitetsutfärdare skickade ingen identitet, vi vet därför inte vem du är” beror det sannolikt på att du inte genomfört alla steg i verifieringen av ditt eduID-konto – så att ditt personnummer (som behövs för Ladok) är kopplat till ditt eduID.

För att kontrollera om detta kan vara felet – logga in på ditt eduID, dvs gå till www.eduid.se och välj ”Logga in”. Du måste nu verifiera din identitet. Följ instruktionen från punkt 3 i lathunden som du hittar HÄR. Först när du har verifierat ditt konto är ditt eduID klart att använda.

Ibland är studenttjänsten stängd på grund av uppdateringar eller andra driftstopp. Information om driftstörningar finns HÄR. Varje natt är systemet stängt för back-up under ett par timmar.

Behöver du intyg över registreringar eller resultat? Du kan i de flesta fall själv hämta dem direkt ur Ladok. Läs HÄR hur du ska göra.

EHS använder LADOK. Kursregistreringar och betyg från EHS finns med i nationella Ladok och hämtas både till CSN och till Antagning.se. Observera dock att meriterna på Antagning.se endast uppdateras om du har en aktuell ansökan där. Läs mer på antagning.se

Äldre meriter kommer dock ej att föras in i LADOK. Den som har kurser i studieordning 3 eller tidigare (dvs kurskoder som börjar på 3 eller lägre, ex 3-XX-XXX) måste även i fortsättningen skicka in intyg från THS för att få med dessa meriter. I princip är det kurser från 1 juli 2007 som finns i Ladok. Om du märker att kurser som borde finnas i LADOK inte verkar vara införda ber vi dig kontakta kursadministratör eller studierektor.

Har du fått besked om ett betyg i en kurs, som inte syns i Ladok? Kontakta då den aktuella läraren.

Är det något fel i uppgifterna om aktuella eller planerade kurser? Kontakta i så fall studievägledare – Mark Sluys för teologikurser och Tijana Todorovic för MR-kurser.

Om du har skapat eduID och det fortfarande inte fungerar. Läs mer HÄR

Installera Canvas-appen i mobilen: Läs mer HÄR

Hittar du inte det svar du söker här? Pröva då att kontakta Mark Sluys, Tijana Todorovic eller Bjørg Farstad

Ladoks tillgänglighetsredogörelse hittar du här på Ladoks webbplats