Campus Södertälje

Campus Södertälje – Sankt Ignatios College har sedan vintern 20/21 lektionssalar och kontor i S:ta Maria kyrkas (Antiokias Grekisk-ortodoxa kyrka) lokaler på Nyköpingsvägen i Södertälje. I denna enorma byggnad, som tidigare hyste Baptistkyrkan, kommer studenter med olika bakgrunder få möjlighet att träffas och lära känna varandra.

Lokaler

Sankt Ignatios College erbjuder på Campus Södertälje en vacker undervisningsmiljö. På övervåningen finns ett antal moderna och välutrustade klassrum. Här finns också utrymmen för rekreation och fika. Snart öppnar även ett kafé i byggnaden som kommer att vara tillgängligt för studenter, personal och allmänheten, där drycker och lättare mat kommer att kunna köpas. Den stora och vackra kyrkan, som återfinns på markplan, är en levande plats för tillbedjan och används regelbundet av en stor och aktiv kristen ortodox församling. Den är dagligen öppen för reflektion och bön.

Platsen

Sankt Ignatios college campus Södertälje ligger nära stadens centrum där studenterna kan hitta en stor mängd kaféer och restauranger, varav många serverar mat från Medelhavsområdet och Mellanöstern. Tåg- och busstationen ligger bara tre minuters promenad från campus, därifrån går direkttåg till Stockholm.

Parkering

I Södertälje finns allmänna parkeringsplatser tillgängliga. Föraren ansvarar för betalning av parkeringsavgiften. På de flesta ställen kan man ha sitt fordon parkerad under hela dagen.