System- och schemaansvarig

EHS söker system- och schemaansvarig (60-100%)

Enskilda Högskolan Stockholm (EHS) har rötterna i en 150-årig utbildningstradition och är idag en av de främsta institutionerna i norra Europa inom teologi och mänskliga rättigheter. EHS är en arbetsplats i utveckling och har sedan sin tillkomst succesivt utvecklats och vuxit. Högskolan har i dag tre avdelningar med var sin biträdande rektor, samt en administrativ enhet. Tillsammans bidrar skolans 55 medarbetare till att utbilda över 900 studenter per år från grund- till forskarnivå. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och samhällsnytta. Du får chansen att utvecklas i en organisation som tar tillvara kompetens, initiativkraft och samarbetsförmåga.

Som system- och schemaansvarig hos oss kommer du att vara en viktig kugge i högskolans administration. Vi är i dag är elva kollegor som arbetar med att ge service och administrera högskolans gemensamma tjänster i allt från infrastruktur och support till förvaltning. Vi stävar efter att vara drivande och initiativtagande till högskolans utveckling genom ständig förbättring av rutiner, service och systemstöd till alla studenter och anställda vid högskolan och våra samarbetspartners.


Anställningen

Tjänsten är uppdelad i två huvudsakliga uppdrag och kräver erfarenhet av såväl systemadministration som schemaläggning. Har du ytterligare kompetens för att självständigt kunna hantera högskolans it-support (som för närvarande sköts av ett externt företag) kan tjänsten utökas till heltid, där högskolans it-support i så fall utgör resterande del upp till 100%.

I uppdraget som systemansvarig för lärosätets studieadministrativa system såsom Ladok, NyA, TimeEdit, Nais, kurskatalog, intranät och webbplats ombesörjer du att systemen fungerar, används och utvecklas utifrån verksamhetens behov. För alla system finns det serviceavtal där du har ansvar för kontakt med leverantörer, uppgraderingar och att ta in användarnas behov och önskemål. I din roll är du både delaktig och drivande i alla frågor inom digitaliseringsområdet. Arbetet omfattar användarsupport, felsökning samt utveckling och optimering av den tekniska miljön. Du har tillräcklig teknisk kompetens för att kunna identifiera och rapportera mjukvarufel, redigera mallar och skriva kravspecifikationer på ny funktionalitet i intranätet. Du har täta kontakter och ger support och service till alla studenter och anställda vid högskolan.

I uppdraget som schemaläggare lägger du schema för alla kurser utifrån fastställd kursplan och timplanering, med hänsyn till studenternas arbetsbelastning, lärarnas preferenser, sammanträdesscheman och dylikt. I denna del av tjänsten behöver du kunna arbeta strukturerat, ta hänsyn till lagar, regler och andra faktorer samt bistå lärare med stöd och avlastning i dessa uppgifter.

Vem är du?

Den medarbetare vi efterfrågar bör ha erfarenhet av systemansvar såväl som schemaläggning. Kanske har du arbetat som projektledare, programmerare eller beställare. Du har ett gediget intresse av kvalitetsutveckling i digitala system och processer. Vi tror att du har relevant akademisk examen och dokumenterad administrativ skicklighet. Har du kunskap och erfarenhet av användarstöd i akademiska forsknings- och utbildningsmiljöer ser vi det som meriterande.

Du trivs i en miljö med stundtals högt tempo och tidskritiska deadlines. Du har även förmåga att snabbt kunna flytta fokus mellan olika arbetsuppgifter och har lätt för att sätta dig in i olika system.

Du hanterar både svenska och engelska i tal och skrift då du samarbetar med engelskspråkiga medarbetare, studenter och företrädare för andra lärosäten.

Som person vill du ta ansvar och få möjlighet att påverka din omgivning. Vi fäster stor vikt vid din sociala kompetens, liksom din förmåga att även arbeta självständigt och söka egen kunskap. Du är intresserad av utveckling, följer trender och håller dig uppdaterad inom dina kunskapsområden. Givetvis har du en pedagogisk ådra och lätt för att dela dina kunskaper med högskolans systemanvändare och medarbetare. Du trivs med att vara serviceinriktad och ge ett professionellt bemötande.

Anställningsform

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 60% eller upp till 100% med sex månaders inledande provtjänstgöring. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Vi behöver ha din ansökan senast den 1 augusti, men vi behandlar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut. Ansök genom att skicka CV och personligt brev till rekrytering@ehs.se.

Mer information

För frågor om tjänsten kontakta rektor Owe Kennerberg, rektor@ehs.se, före den 14 juli och administrativ chef Tanya Ericson, tanya.ericson@ehs.se från den 15 juli. Det går även att kontakta fackligt ombud Tijana Todorovic, tijana.todorovic@ehs.se.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.