Stötta proteströrelsen i Myanmar!

EHS har sedan länge ett utbyte med Myanmar Institute of Theology (MIT) i Yangon, ett land och en stad som nu är i kris till följd av militärkuppen i januari.

Skolan är stängd och lärare och studenter ägnar sig åt att protestera mot de antidemokratiska krafter som tagit makten i landet. Allt normalt vardagsliv är satt på paus och studenter på MIT beskriver proteströrelsen som en sista chans till ett demokratiskt styrt Myanmar. Militären sätter in hårt motstånd och många dödsfall, skador och arresteringar har ägt rum.

För att klara av denna extrema situation ber nu studenter på MIT oss om ekonomisk hjälp. Pengarna kommer att gå till det som behövs för att överleva nu när skolor stängts och i princip ingen arbetar.

Vill du hjälpa till? Swisha valfri summa till 1231003532 och märk betalningen med “MIT”. Numret går till Enskilda Högskolan Stockholm som ombesörjer att pengarna hamnar där de kan göra nytta.

Bankgiro 5838-7184
PlusGirokonto 709499-8
Swish 123 100 35 32

Be också gärna för våra kristna syskon och för en fredlig lösning för hela Myanmar.

EHS Stödjer MIT

Sedan 2002 har Enskilda Högskolan Stockholm haft ett nära samarbete med Myanmar Institute of Theology och vi vill helhjärtat uttala vårt stöd för våra vänner och kolleger på högskolan i Yangon, Myanmar.

Läs ”Statement of MIT” (pdf)