Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Webbinarium – Kyrkorna efter corona: Vad kommer ske med svensk kristenhet post-pandemin?

15 jun 20:00

Den coronapandemi som bröt ut år 2020 har påverkat kyrkor och kristet liv i grunden. Möjligheten att mötas och fira gudstjänst har begränsats, samtidigt som digitala hjälpmedel fått en framträdande roll. Vad är det att vara kyrka i en sådan tid och vilka förändringar innebär pandemin på lång sikt?

Välkommen till webbinarium den 15 juni kl 20:00 på Zoom. Sofia Camnerin, Joel Halldorf och Christer Nylander samtalar utifrån frågeställningen ”Kyrkorna efter corona: Vad kommer ske med svensk kristenhet post-pandemin?”

Sofia Camnerin är generalsekreterare för Sveriges kristna råd, Joel Halldorf är lektor på Enskilda Högskolan Stockholm och kulturskribent i bland annat Expressen, och Christer Nylander är riksdagsledamot och ordförande i Riksdagens kulturutskott.

Seminariet är kostnadsfritt och anmälan sker till daniel.stromner@ehs.se. Länk till webbinariet skickas ut som bekräftelse på din anmälan.


Corona och kyrkorna. Lärdomar, digitala möten och beredskap för nästa kris” är en antologi i Skriftserien Tro & Liv som ges ut av Bokförlaget Libris. Utifrån boken sker flera författarsamtal med olika teman. Detta är det första av tre.

https://ehs.se/webbinarium-15juni2021-kyrkorna-efter-corona/

Detaljer

Datum:
15 jun
Tid:
20:00
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar: