Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Offentliga föreläsningar i bibelvetenskap

14 apr

Den 14 april 2021
kl 13.00-14.30 och 16.15-17.45

 

GAMLA TESTAMENTET – kl 13.00-14.30
Katharina Pyschny

“Handledning, delegering och demokratisering. Några perspektiv på ledarskap i Torahn” (ges på engelska)

Katharina Pyschny är för närvarande gästprofessor vid Humboldtuniversitetet i Berlin, och har ett särskilt intresse för de fem Moseböckerna. Hennes publikationer spänner över exegetik, arkeologi, teologi och religionshistoria. Hon är aktiv i flera olika forskningsgrupper, och bland annat i European Association for Biblical Studies forskarenhet “Concepts of Leadership in the Hebrew Bible”.

 

NYA TESTAMENTET – kl 16.15-17.45
Anders Runesson

“Domen som frälsning i Matteus evangelium” (ges på svenska)

Anders Runesson är professor i Nya testamentet vid Oslo universitet. Han har ett särskilt intresse för Jesusrörelsen, de texter de använde och producerade, och deras relationer till andra samtida judiska grupper. Här har han använt olika slags metoder för att besvara socio-historiska och teologiska frågor, och undersökt arkeologiska efterlämningar, inskriptioner, papyrus och litterära texter förutom Nya testamentets texter, från den persiska perioden upp till den patristiska perioden.

 

Föreläsningen är offentlig och tillgänglig för alla som vill delta. Vänligen fyll i formuläret nedan om du vill se föreläsningen online och skicka den till oss tillsammans med din epost-adress. Vi skickar en zoom-länk 30 minuter innan föreläsningen börjar.

Här är länk till formuläret.

Detaljer

Datum:
14 apr
Evenemang Kategorier:
,
Evenemang Taggar: