Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Forskningskonferens 2022 – Sustainable Development and Courage: Culture, Art and Human

15 juni, 2022 - 17 juni, 2022

Sustainable Development and Courage: Culture, Art and Human

Forskningskonferens 2022

Vi är glada över att kunna berätta att ISDRS årliga forskningskonferens 2022 kommer att äga rum i Stockholm. Som värdar för konferensen står Enskilda Högskolan StockholmErsta Sköndal Bräcke högskola, Försvarshögskolan, Handelshögskolan i Stockholm, Stockholms Konstnärliga högskola och Södertörns högskola.

Nio övergripande teman och ett 30-tal särskilda tracks ger otaliga möjligheter att engagera sig med att presentera en uppsats, med att ta ansvar för ett spår, eller rent av ta chansen att leda ett av specialnumren eller som redaktör för böcker som brukar erbjudas av ambitiösa track-ansvariga.

Detta år vill vi särskilt lyfta den kulturella dimensionen av hållbar utveckling som övergripande tema för konferensen. Fyra nyckelord att ta fasta på är: konst, kultur, mänskliga rättigheter och mod.

–      De samhällsutmaningar vi står inför går inte längre att kommentera, hantera eller åtgärda med bara en vetenskapsgrund. Det måste till ett mycket mer holistiskt tänk för att det ska bli bra, t.ex att låta vetenskaplig forskning och konstnärlig forskning stimulera varandra. Vi har forskat mycket kring hållbar utveckling i ett antal år. Nu vill vi skapa ytterligare kunskap genom att nya grupperingar får chansen att formeras och nya ämnen kommer samman som de inte gjort på ett lika självklart sätt tidigare, säger Peter Dobers, professor i företagsekonomi vid Södertörns högskola och initiativtagare till 2022-konferensen.

ISDRS, International Sustainable Development Research Society, är ett globalt nätverk som länkar samman den akademiska forskningen inom hållbarhet med hur den praktiskt används.

Till konferensen 2022 bjuder vi nu ett brett spektrum av talare, paneldeltagare och workshopsansvariga. Inbjudan går ut till forskare och andra (ledande)aktörer inom akademin, kultursektorn, offentlig sektor, näringsliv och civilsamhället – alla är välkomna att engagera sig. Vår ambition är att låta forskare med vetenskaplig grund möta forskare med konstnärlig grund, samt att vara en mötesplats för kunskapsutbyte också med andra samhällssektorer som civilsamhälle, offentlig sektor och näringsliv.

–      Jag tycker det är viktigt och angeläget att vi tar oss an hållbarhetutmaningen tillsammans, att vi jobbar över gränser. Jag är väldigt glad att initiativet nu tas, säger Gustaf Amberg, rektor på Södertörns högskola.

 

Intresserad av att veta mer?

Fram till sommaren 2021 bjuder de sex lärosäten in till ett antal träffar och seminarier. Där kommer forskare få möjlighet att bygga nya relationer, berätta om idéer eller redan påbörjade projekt som knyter an till hållbarhetsforskningen. Tanken är att redan nu lägga grunden för det som senare blir de seminarier och föreläsningar deltagarna samlas kring.

För mer information om konferensen, se blogg.sh.se/isdrs2022/

För mer information om olika teman och tracks (och tänkbara publiceringsmöjligheter), se https://blogg.sh.se/isdrs2022/themes-and-tracks/

Vill du veta mera?
Kontaktperson om ISDRS 2022 på Enskilda Högskolan Stockholm:
sara.gehlin@ehs.se

——

ISDRS, International Sustainable Development Research Society, är ett globalt nätverk som länkar samman den akademiska forskningen inom hållbarhet med hur den praktiskt används. Sedan 1994 arrangeras en årlig konferens där deltagare världen över samlas kring ett antal återkommande teman, där konferensen 2022 kompletteras av teman kring kulturella dimensioner av hållbar utveckling.

Detaljer

Börjar:
15 juni, 2022
Slutar:
17 juni, 2022
Evenemang Kategorier:
,