Helgmålsringning från EHS

Lördag 17 april 2021 kl. 17.50 – 17.55, SVT 1

Inför den tredje söndagen i påsktid talar Sofia Camnerin, biträdande rektor på Enskilda Högskolan i Bromma, om att urskilja den goda rösten mitt i allt brus.

” Den gode herden är den som fåren litar på. De känner igen rösten på sin herde och herden kan namnen på alla sina får. Finns det röster som skapar igenkänning också hos oss? Sådana röster som får våra hjärtan att lugna sig, som ger en känsla av hemkomst och trygghet. Röster där vi känner att det stämmer, är rätt. För det finns ju många röster som ropar på oss, som vill något. Det finns megafoner som skriker ut hur det är. Det finns många falska röster mitt ibland de goda”, säger Sofia Camnerin.

” Vi behöver ta till oss sann kunskap, även om den är skrämmande. Vi behöver öva upp vår förmåga att värdera budskap och kunna avgöra när något inte stämmer – men vi behöver också lyssna till den goda röst i vårt innersta som kan vårt namn. Den som lovar att samtidigt med allt som sker i vår värld och i våra egna liv, får vi vara trygga, för det finns en god Herde som inte överger något enda får. Som i lugnande andetag skapar en tillit i oss, ger en grund som kan bära allt annat, som visar oss en väg, leder oss, hjälper oss leva, hjälper oss att somna, en röst som ger oss och hela världen hopp”, avslutar Sofia Camnerin.