Teologi & Religionsvetenskap program

Teologi & Religionsvetenskap program

Teologi - ett fönster mot framtiden

Teologi - ett fönster mot framtiden

Det finns många olika skäl till att studera religion och teologi. Idag är de flesta medvetna om att religionen spelar en viktig roll i mer eller mindre alla kulturer. Oavsett om du kallar dig för ateist, agnostiker, troende eller något annat förstår du dig själv och världen bättre med kunskap om religion.

Sverige är ett mångkulturellt och mångreligiöst samhälle, där religion blir allt mer synlig. Det har lett till en ökad efterfrågan på kompetens i teologi och religionsvetenskap, inte bara från kyrkor och skolor, utan även från myndigheter och andra organisationer. 

Vill du ha en gedigen utbildning när det gäller tro, kultur och samhälle? Oberoende av om du siktar på arbete och ledarskap inom kyrka, akademi, näringsliv, frivilligorganisationer, statliga och kommunala verksamheter eller bara vill läsa för att förkovra dig och bearbeta livets viktigaste frågor, är du välkommen att läsa på Teologiska högskolan vid Enskilda Högskolan Stockholm!

Här finns en god studiemiljö med engagerade lärare och framstående forskare. De har spetskompetens i kyrkohistoria, bibelvetenskap, systematisk teologi, filosofi, etik, religionshistoria, religionsbeteendevetenskap (religionssociologi och religionspsykologi), existentiell folkhälsa, praktisk teologi, mänskliga rättigheter, religionspedagogik, röst- och talteknik, och många andra ämnen.

Du kan studera på THS alltifrån en enstaka kurs upp till forskarutbildning. Att läsa kurser på plats ger bäst pedagogiska förutsättningar för din utveckling, men om du behöver läsa kurser på distans har vi ett antal kurser tillgängliga som distanskurser. Det finns även goda möjligheter att genomföra delar av utbildningen utomlands. Högskolan deltar i Erasmussamarbetet och har avtal om studentutbyte med lärosäten i USA, Asien och Europa.

Enskilda Högskolan Stockholm har rötterna i en 150-årig utbildningstradition och är idag ett av landets ledande lärosäten inom teologi och mänskliga rättigheter.

Ta dina drömmar och din längtan på allvar – vi kommer att göra det!

Sök i kurskatalogen

Kontakt:

Studierektor Marianne Källberg studierektor@ehs.se08-564 357 03

Se film om teologiska programmet på THS

Se film om teologiska programmet på THS

Teologiska högskolan Stockholm Teologiska programmet

www.antagning.se

www.antagning.se

Gå till antagning.se och sök på "Enskilda Högskolan Stockholm" för att se vilka utbildningar som är öppna för ansökan.

Läsarpodden

Läsarpodden

Lyssna till avsnitten i bok- och teologipodden. Den är ett samarbete mellan THS och Dagen.

Fältstudieresan till Israel vt18

Fältstudieresan till Israel vt18

Tio THS-studenter och två lärare har varit på en fjorton dagar lång fältstudieresa i Israel, Palestina och Jordanien >>.

Östkyrkliga studier

Östkyrkliga studier

THS och Sankt Ignatios ger ett utbildningsprogram med östkyrklig inriktning.

Ladda ner folder

Ladda ner folder

Ladda ner folder om att läsa teologi/religionsvetenskap på THS.